Cum se poate supravietui unei traume grave? Se intampla ca unii oameni sa traiasca lucruri ingrozitoare, sa infrunte chiar moartea si totusi, in mod surprinzator, sa isi poata continua viata in ciuda tuturor dificultatilor. In acest eseu emotionant despre iubire, Boris Cyrulnik ne arata ca pana si aceia care au trecut prin cele mai dificile incercari – fie ca este vorba de victime ale incestului, de supravietuitori ai Holocaustului sau de copiii-soldati din Rwanda – pot redescoperi bucuria de a trai. Ilustrandu-si reflectiile prin exemple concrete ale unor traume psihice si cu rezultatele unor cercetari psihologice, autorul situeaza ideea de rezilienta in cadrul procesului de reconstructie si ne ofera un mod de a ne intelege pe noi insine si trecutul nostru.
O trauma schimba pe oricine, afirma el, dar ne revine noua decizia de a alege fie sa ne supunem acesteia, gandind ca acesta ne este destinul, fie sa ne eliberam si sa revenim la viata.
Boris Cyrulnik, neuropsihiatru, este director de educatie la Universitatea din Toulon, unde preda etologia umana, si ofiter al Legiunii de Onoare. In 2018, Emmanuel Macron l-a desemnat sa reformeze sistemul educational din Franta. Este cunoscut mai ales drept cel care a facut celebru conceptul de „rezilienta“, iar cercetarile sale explica pe intelesul tuturor numeroase fenomene psihosociale. Semneaza mai multe volume de mare succes, cu 2,5 milioane de exemplare vandute in intreaga lume.
An AparițIe: 2019
Pagini: 224
Isbn: LIT978-606-33-3974-5
Colectie: Introspectiv
Format: 200 x 140 x 20 mm
Editie: Necartonata
Traducator: Dana Coriciuc
Titlu Original: Parler d'amour au bord du gouffre
Editură: LITERA
Editura: LITERA