Aceasta inspirata lucrare de sexualitate moderna deschide un nou orizont asupra energiei sexuale feminine si scoate la iveala aspiratia vie de a descoperi misterele trupului femeii.
Poate fi considerata un adevarat un manual practic si un ghid pentru generatiile de femei care vor urma.
Desi cartea se adreseaza in special femeii, si barbatul ar trebui sa o citeasca pentru a descoperi uimitorul potential ascuns in fiinta iubitei lui.
Fragment din lucrare:
"Impulsul iubirii, dorintei si al necesitatii
Iubirea. Asa cum stim cu totii, exista multe nuante diferite ale intelesului acestui cuvant. De dragul simplitatii, sa definim iubirea ca respect pentru alta fiinta. Iubirea este si deschiderea constanta a inimii noastre si dorinta de a experimenta viata din aceasta perspectiva. Cand inima noastra este ranita sau inchisa, avem tendinta de a spune ca nu mai suntem „in love" (expresie care literal inseamna „in iubire", iar in limba romana se traduce ca a fi indragostit (n.t.). Asadar, in acest caz, a fi indragostit inseamna a avea inima permanent deschisa, chiar si atunci cand asta pare prea dureros. Iubirea adevarata este neconditionata si nu are nevoie de motive pentru a exista; adica ramanem deschise fata de iubire in orice conditie s-ar afla relatia respectiva. Iubirea exista prin vointa inimilor noastre.
Dorinta. Dorinta este expresia profunda, primara a fortei noastre vitale sau a energiei sexuale. Cand suntem pline de dorinta, simtim aceasta in vine, ca o pulsatie a energiei sexuale. Aceasta este puternica, pasionala si vie. Adevarata dorinta este navalnica, libera de vinovatie, dornica sa se exprime pe de-a-ntregul. Dorinta se genereaza prin intermediul centrului energetic sexual. In esenta, diferenta dintre iubire si dorinta rezida in natura energiei lor corespondente. Chi-ul iubirii este legat de elementul foc si este localizat si creat in centrul corespondent al inimii noastre, in timp ce chi-ul dorintei este legat de elementul apa si este localizat in rinichi si in centrul sexual. Iubirea este considerata o traire asociata energiei elevate, in timp ce dorinta este perceputa ca un impuls asociat unei energii primare, in stare bruta. Aceasta nu inseamna ca iubirea este in esenta mai buna, ci indica pur si simplu faptul ca energia sexuala sau dorinta este un chi pe care il putem rafina pentru a deveni un combustibil puternic. Iubirea poate fi experimentata in afara unui context erotic la fel cum dorinta poate fi experimentata in afara unui context legat de iubire. Totusi, atunci cand punem laolalta iubirea si dorinta, elementele focului si ale apei, impreuna creeaza o sinergie foarte puternica si vindecatoare. In loc sa vedem o rivalitate intre aceste doua energii, observam ca atunci cand sunt aduse impreuna pot crea in mod constient ceva si mai profund decat daca le experimentam separat. De aceea, ele doua joaca un rol vital in alchimia noastra interioara si in manifestarea compasiunii. A intelege natura iubirii si a dorintei ne permite sa identificam unde ne aflam din punct de vedere energetic. "
Scrie un review